nyhet

Tilsyn i barnehagen!
Av May-Britt A. Tenold
Publisert 30.september 2017
Hva tenker man når brannvernet ringer og varsler om at de kommer neste uke? Mange ville kanskje fått litt "hetta" og bekymret seg for om man har alt på stell? Det gjorde ikke Paal Christian Bjønnes, styrer i Betel barnehage.


Hva tenkte du da du fikk vite at du skulle ha branntilsyn i din barnehage?
-Jeg ble glad når brannvesenet ringte og varslet at de ønsket å komme uka etter. Dette ble mitt første møte med et tilsyn i barnehagen, og det var spennende å få en «test» på om vi jobbet godt og rett med denne delen av helse, miljø og sikkerhet.


Hvordan opplevde du kontrollen?
-Veldig hyggelig! Det er klart at vi var litt spent, men han som foretok tilsynet viste stor forståelse for drift av barnehage, og i tillegg til å kontrollere hadde han også stort fokus på å gjøre oss gode gjennom tips og råd. Blant annet handlet det om hvordan vi sammen kan arbeide for at barn får kunnskap om brannsikkerhet.


Hvordan lød konklusjonen etter tilsynet?
-Konklusjonen var «null hull» - altså ingen avvik! Vi fikk mye gode tilbakemeldinger for et godt og levende HMS-system, i tillegg til noen vennlige anbefalinger i forhold til nye tekniske løsninger brannalarmanlegget.


Hva tenkte du da?
Det er klart det er tilfredsstillende å få en slik tilbakemelding. HMS-arbeidet er en viktig del av barnehagehverdagen, og vi bruker en del tid på det. Barna har alltid vår største oppmerksomhet, og da er det godt å vite at den tiden vi setter av til HMS er rett bruk av tid.


Har du noen praktiske tips til hvordan du jobber forebyggende i barnehagehverdagen?
Mitt beste tips er nok å jobbe strukturert og jevnlig. Jeg bruker årshjulet, kalender og digitale påminnere som verktøy til å minne om hva som til enhver tid står for tur. Ved at påminnelsene kommer automatisk slipper jeg å gå med en «uggen følelse» av at det er noe jeg har glemt. Det er også viktig å involvere alle medarbeiderne i arbeidet. Det første jeg gjorde når brannmannen var ute av døra var å sende alle ansatte resultatet av tilsynet med en stor gratulasjon. Dette er lagarbeid!

Vi i Barn-Nett benytter anledningen til å gratulere Paal Christian og alle andre som jobber i Betel barnehage med "null-hull" i rapporten. Godt jobbet!

 
Vi bruker cookies for å måle trafikk og forbedre brukeropplevelsen på nettsiden